A szállásadó tudomásul veszi és elfogadja a következő feltételeket:

1. Szolgáltatásaink

1.1 A kezdeményezés a szállástulajdonosok és a betegek/hozzátartozók „egymásra találására” szolgál.

1.2 A szállásadó azzal, hogy regisztrálja magát, felajánlja ingatlanát INGYEN vagy KEDVEZMÉNNYEL a betegnek és az összes személynek, aki vele érkezik, minimum 2 éjszakára, évente legalább 1 alkalommal. Magyarországi szállások esetén csak INGYENES vendégfogadás lehetséges, külföldi szállás választhat (ingyenes vagy kedvezményes) 

1.3 Szállás kérvényezése esetén alapesetben a következő hónap végéig keresünk szabad helyeket, vagy egy konkrét időszakban, amit a szálláskereső kért. Ha a szállás megfelel, akkor értesítjük a szállásadót, és jóváhagyást kérünk, hogy hajlandó-e fogadni vendégeket karitatív módon. Amennyiben igen, az egyeztetés után mi a következőket biztosítjuk:

a.) a szállásadó megkapja a szálláskereső elérhetőségeit; és
b.) a szálláskereső megkapja a szállás adatait.

1.4 A kölcsönös adatcsere után a szálláskeresőt arra kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a szállásadóval egyeztetés céljából.

1.5 Mivel a szállásokat nem az IDŐHÁZ biztosítja, hanem magánszemélyek, akik felajánlják ingatlanukat, ezért a szálláskereső és a szállásadó közvetlenül egymással köt szerződést. Weboldalunkon található egy szerződéssablon, amit minden szállásadó megkap. A tartalmát a szállásadó szabadon kiegészítheti saját feltételeivel. Egyetlen követelményünk, hogy a szállást INGYEN biztosítsa (külföldi szállás esetén KEDVEZMÉNNYEL is lehet) a vendégek számára. A szálláskereső a szerződés aláírásával elfogadja a szállásadó feltételeit.

2. Lemondás

2.1 A szállás felajánlása lemondható az alábbi esetekben:

a.) a szálláskereső és a szállásadó közötti kölcsönös megállapodás esetén; vagy
b.) ha a beteg állapota romlik, és nem képes igénybe venni a szállást; vagy
c.) ha a szállás váratlan okok miatt nem elérhető, pl tűz, beázás, stb.

2.2 Ha a szálláskereső a fenti 2.1 pontban leírtak miatt nem tudja elfoglalni a szállást az eredeti időpontban, akkor új foglalást kérvényezhet. Az új időpont egyeztetése a szállásadó és a szálláskereső feladata. Kérjük a feleket, hogy tájékoztassák az IDŐHÁZ-at is a végeredményről.

3. Adatszolgáltatás

3.1 A szállás felajánlása a weboldalunkon történik egy online űrlapon keresztül, ahol a következő információkat kell megadnia a szállásadónak:

a.) tulajdonos neve, email, telefon, szállás neve és helye (település, cím)
b.) hány vendég mehet a beteggel (maximum)
c.) évente hány alkalommal lehetséges karitatív vendégfogadás
d.) feltételek / egyéb megjegyzések

3.2 Ezek az információk az IDŐHÁZ saját adatbázisába kerülnek, valamint a weblapunkon található szállásdonor listában is megjelennek. Emellett megosztjuk a szállást a közösségi oldalainkon, ezzel is promótálva partnerünket. Nagyra értékeljük, ha a szállásadó is megosztja az IDŐHÁZ kezdeményezést a kölcsönös promóció jegyében. Ez szimpatikus lehet a fizető vendégek számára is, hiszen látják, hogy az adott szállás egy karitatív kezdeményezést támogat.

3.3 Az orvosi dokumentumokat nem adjuk ki a szállásadónak, de ha a szállásadó valamiért szeretné látni, akkor először engedélyt kérünk a betegtől és családjától.

3.4 Ha az adatszolgáltatás nem megfelelő, hiányos, vagy hamis, akkor a szállás felajánlása érvénytelen.

4. Felajánlás

4.1 A weboldalunkon történő felajánlás esetén a szállásadó tudomásul veszi, hogy:

a.) az ingatlan az ő tulajdona. Ha az ingatlannak vannak társtulajdonosai, gondoskodni kell arról, hogy az összes többi személy is hozzájáruljon ahhoz, hogy a szállás az IDŐHÁZ egyik partnere legyen és felkerüljön a honlapunkra. Ha az ingatlan vagyonkezelő birtokában van, akkor engedély kell a vagyonkezelőtől. Ha az ingatlan egy cég tulajdona, akkor a cég igazgatója a tulajdonos.
b.) a megadott információk valósak és pontosak
c.) magyarországi szállás esetén teljesen ingyen biztosítja a vendégek számára a helyet: nem kérhető bérleti díj, rezsi hozzájárulás vagy takarítási díj, sem idegenforgalmi adó
d.) az ingatlan a vendégfogadásra alkalmas biztosítással rendelkezik és biztonságos a vendégek számára
e.) az ingatlan alapfelszereltségei (konyha, elektromos eszközök, WC, fürdőszoba, stb.) tökéletesen működnek
f.)  a vendégek közül legalább 1 személy betegségben szenved, ami speciális egészségügyi szituációkat eredményezhet. A szálláskeresőket arra kérjük, hogy csak akkor vegyék igénybe a szállást, ha a beteg állapota ezt megengedi. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a beteg valamiért a helyszínen elhalálozik.
g.) a szálláson véletlenül ott hagyott gyógyszerek vagy orvosi felszerelések sorsa a vendégek felelőssége. A szállásadó értesítheti erről őket, de nem köteles ezeket tárolni vagy visszajuttatni.

5. Felelősség

5.1 Weboldalunk és az általunk nyújtott szolgáltatások használata kizárólag a szállásadó felelőssége

5.2 A szálláskeresőnek kötelező a regisztráció során orvosi zárójelentést csatolni, amivel igazolja betegségét. Ezeket a legjobb tudásunk szerint értékeljük, azonban nem vállalunk felelősséget, ha később kiderül, hogy az információk szándékosan hamisak, helytelenek vagy félrevezetők.

5.3 Az IDŐHÁZ semmilyen közvetlen vagy közvetett veszteségért vagy kárért (pl. anyagi kár) nem felelős, például a szálláskereső által történő visszamondás vagy a szállás használata során keletkezett kár, veszteség esetén.

5.4 Amennyiben a szállásadó nem elfogadható módon kezeli a betegek jelentkezését, vagy ingyenes vendégfogadáskor pénzt akar kérni, ezeket a panaszokat kivizsgáljuk, utána a szállást töröljük az adatbázisból és megszüntetjük az együttműködést.

6. Adatvédelem

6.1 A webhely használata során személyes adatokat kapunk a szállásadóktól

6.2 Ezeket az információkat szabadon felhasználhatjuk belső kutatások lefolytatására, jogaink vagy mások jogainak védelmére

6.3 A személyes adatokat harmadik fél nem kapja meg, csak a szálláskeresővel osztjuk meg az 1.3. pontnak megfelelően

6.4 A szállásadó kérheti a megadott személyes adatok javítását, kiegészítését

6.5 Ha kérdése van a birtokunkban lévő személyes adataival kapcsolatba, lépjen kapcsolatba velünk.

7. Általános rendelkezések

7.1 A fenti feltételek a közöttünk létrejött teljes és végleges megállapodás pontjai, és minden korábbi szóbeli vagy írásbeli megállapodás helyébe lépnek.

7.2 A feltételeket időről-időre módosíthatjuk

7.3 Mivel az IDŐHÁZ csak közvetítő szerepet tölt be, ezért a szállásadó elfogadja, hogy a szálláskeresővel (vendég) történő bármilyen vitában vagy nézeteltérésben az IDŐHÁZ nem segíthet és a konfliktusnak nem része.