Regisztrációval a szállásadó tudomásul veszi és elfogadja a következő feltételeket:

1. Szolgáltatásaink

1.1 Az IdőHáz a szállásadók és a betegek/hozzátartozók „egymásra találására” szolgál.

1.2 A szállásadó azzal, hogy regisztrálja magát, felajánlja ingatlanát INGYEN vagy KEDVEZMÉNNYEL a betegnek és az összes személynek, aki vele érkezik, minimum 2 éjszakára, évente legalább 1 alkalommal. Magyarországi szállások esetén csak INGYENES vendégfogadás lehetséges, külföldi szállás választhat (ingyenes vagy kedvezményes) 

1.3 Szállás kérvényezése esetén alapesetben a következő hónap végéig keresünk szabad helyeket, vagy egy konkrét időszakban, amit a szálláskereső kért. Ha a szállás megfelel, akkor értesítjük a szállásadót, és jóváhagyást kérünk, hogy hajlandó-e fogadni vendégeket karitatív módon. Amennyiben igen, az egyeztetés után mi a következőket biztosítjuk:

a.) a szállásadó megkapja a szálláskereső elérhetőségeit; és
b.) a szálláskereső megkapja a szállás adatait.

1.4 A kölcsönös adatcsere után a szálláskeresőt arra kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a szállásadóval egyeztetés céljából.

1.5 Mivel a szállásokat nem az IDŐHÁZ biztosítja, hanem magánszemélyek, akik felajánlják ingatlanukat, ezért a szálláskereső és a szállásadó közvetlenül egymással köt szerződést. Weboldalunkon található egy szerződéssablon, amit minden szállásadó megkap. A tartalmát a szállásadó szabadon kiegészítheti saját feltételeivel. Egyetlen követelményünk, hogy a szállást INGYEN biztosítsa (külföldi szállás esetén KEDVEZMÉNNYEL is lehet) a vendégek számára. 

2. Lemondás

2.1 A szállás felajánlása lemondható az alábbi esetekben:

a.) a szálláskereső és a szállásadó közötti kölcsönös megállapodás esetén; vagy
b.) ha a beteg állapota romlik, és nem képes igénybe venni a szállást; vagy
c.) ha a szállás váratlan okok miatt nem elérhető, pl tűz, beázás, stb.

2.2 Ha a szálláskereső a fenti 2.1 pontban leírtak miatt nem tudja elfoglalni a szállást az eredeti időpontban, akkor új foglalást kérvényezhet. Az új időpont egyeztetése a szállásadó és a szálláskereső feladata. Kérjük a feleket, hogy tájékoztassák az IDŐHÁZ-at is a végeredményről.

3. Adatszolgáltatás

3.1 A szállás felajánlása a weboldalunkon történik egy online űrlapon keresztül, ahol a következő információkat kell megadnia a szállásadónak:

a.) tulajdonos neve, email, telefon, szállás neve és helye (település, cím)
b.) hány vendég mehet a beteggel (maximum)
c.) évente hány alkalommal lehetséges karitatív vendégfogadás
d.) feltételek / egyéb megjegyzések

3.2 Ezek az információk az IDŐHÁZ saját adatbázisába kerülnek, valamint a weblapunkon található szállásdonor listában is megjelennek. Emellett megosztjuk a szállást a közösségi oldalainkon, ezzel is promótálva partnerünket. Nagyra értékeljük, ha a szállásadó is megosztja az IDŐHÁZ kezdeményezést a kölcsönös promóció jegyében. Ez szimpatikus lehet a fizető vendégek számára is, hiszen látják, hogy az adott szállás egy karitatív kezdeményezést támogat.

3.3 Az orvosi dokumentumokat nem adjuk ki a szállásadónak, de ha a szállásadó valamiért szeretné látni, akkor először engedélyt kérünk a betegtől és családjától.

3.4 Ha az adatszolgáltatás nem megfelelő, hiányos, vagy hamis, akkor a szállás felajánlása érvénytelen.

4. Felajánlás

4.1 A weboldalunkon történő felajánlás esetén a szállásadó tudomásul veszi, hogy:

a.) az ingatlan az ő tulajdona. Ha az ingatlannak vannak társtulajdonosai, gondoskodni kell arról, hogy az összes többi személy is hozzájáruljon ahhoz, hogy a szállás az IDŐHÁZ egyik partnere legyen és felkerüljön a honlapunkra. Ha az ingatlan vagyonkezelő birtokában van, akkor engedély kell a vagyonkezelőtől. Ha az ingatlan egy cég tulajdona, akkor a cég igazgatója a tulajdonos.
b.) a megadott információk valósak és pontosak
c.) magyarországi szállás esetén teljesen ingyen biztosítja a vendégek számára a helyet: nem kérhető bérleti díj, rezsi hozzájárulás vagy takarítási díj, sem idegenforgalmi adó
d.) az ingatlan a vendégfogadásra alkalmas biztosítással rendelkezik és biztonságos a vendégek számára
e.) az ingatlan alapfelszereltségei (konyha, elektromos eszközök, WC, fürdőszoba, stb.) tökéletesen működnek
f.)  a vendégek közül legalább 1 személy betegségben szenved, ami speciális egészségügyi szituációkat eredményezhet. A szálláskeresőket arra kérjük, hogy csak akkor vegyék igénybe a szállást, ha a beteg állapota ezt megengedi. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a beteg valamiért a helyszínen elhalálozik.
g.) a szálláson véletlenül ott hagyott gyógyszerek vagy orvosi felszerelések sorsa a vendégek felelőssége. A szállásadó értesítheti erről őket, de nem köteles ezeket tárolni vagy visszajuttatni.

5. Felelősség

5.1 Weboldalunk és az általunk nyújtott szolgáltatások használata kizárólag a szállásadó felelőssége

5.2 A betegek orvosi zárójelentéssel igazolják betegségüket, valamint személyazonosító igazolványt is csatolniuk kell. Ezeket a legjobb tudásunk szerint értékeljük, azonban nem vállalunk felelősséget, ha később kiderül, hogy az információk szándékosan hamisak, helytelenek vagy félrevezetők.

5.3 Azokat szeretnénk támogatni, akik a betegség mellett anyagilag is nehezebb helyzetben vannak, de a rászorultságot kinyomozni, leinformálni 100%-ban mi nem tudjuk.

5.4 Az IDŐHÁZ semmilyen közvetlen vagy közvetett veszteségért vagy kárért (pl. anyagi kár) nem felelős, például a szálláskereső által történő visszamondás vagy a szállás használata során keletkezett kár, veszteség esetén.

5.5 Amennyiben a szállásadó nem elfogadható módon kezeli a betegek jelentkezését, vagy ingyenes vendégfogadáskor pénzt akar kérni, ezeket a panaszokat kivizsgáljuk, utána a szállást töröljük az adatbázisból és megszüntetjük az együttműködést.

6. Adatvédelem

6.1 A webhely használata során személyes adatokat kapunk a szállásadóktól

6.2 Ezeket az információkat szabadon felhasználhatjuk belső kutatások lefolytatására, jogaink vagy mások jogainak védelmére

6.3 A személyes adatokat harmadik fél nem kapja meg, csak a szálláskeresővel osztjuk meg az 1.3. pontnak megfelelően

6.4 A szállásadó kérheti a megadott személyes adatok javítását, kiegészítését

7. Általános rendelkezések

7.1 A fenti feltételek a közöttünk létrejött teljes és végleges megállapodás pontjai, és minden korábbi szóbeli vagy írásbeli megállapodás helyébe lépnek.

7.2 A feltételeket időről-időre módosíthatjuk

7.3 Mivel az IDŐHÁZ csak közvetítő szerepet tölt be, ezért a szállásadó elfogadja, hogy a szálláskeresővel (vendég) történő bármilyen vitában vagy nézeteltérésben az IDŐHÁZ nem segíthet és a konfliktusnak nem része.