A súlyos betegségek nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is megterhelik az érintett családokat. Egy rövid kikapcsolódás és pihenés akár több százezer Forintba is kerülhet egy szálláshelyen. Más jótékonysági szervezettel ellentétben az IDŐHÁZ nem pénzzel próbál segíteni, hanem INGYENES szálláshellyel és értékes idővel. A karitatív vendégfogadás viszonylag alacsony költséget jelent a tulaj számára, miközben hihetetlenül értékes dolgot nyújt a betegnek és családjának, és a gyógyulásban is segíthet.

Milyen szállásokat keresünk?

Magyarországi vagy külföldi hétvégi házak, üdülők, nyaralók, vengégházak, panziók, hotelek. Minél privátabb a szállás, annál jobb. Lehet olyan ingatlan is, ami nincs kiadva fizető vendégek számára, csak a tulaj használja pl. hétvégén vagy nyáron, de az év nagy részében üresen áll.

Milyen szállások nem felelnek meg?

Ahol a tulaj is ott lakik egy légtérben, vagy meg kell osztani a szobákat idegenekkel, valamint last minute vendégfogadás sem alkalmas.

Mik az elvárások?

Magyarországi szállás esetén a karitatív vendégfogadás csak INGYENES lehet a beteg és minden személy számára, aki vele megy. Külföldi szállás lehet INGYENES vagy KEDVEZMÉNYES. A szállásdonoroktól évente 1 alkalmat várunk el 2 – 6 éjszakára. Nagyra értékeljük, ha valaki évente több alkalommal tud szállást biztosítani, vagy hosszabb időre. Az egész együttmûködés rugalmas, és a szállásadó szabja meg a feltételeket!

Ki fizeti az Idegenforgalmi Adót (IFA)?

Hazai INGYENES szállás esetén a szállásadó fizeti az adomány részeként, külföldi KEDVEZMÉNYES szállásoknál pedig a vendégek.

Mi a folyamat?

A regisztráció után az ingatlan bekerül az IDŐHÁZ adatbázisába, felkerül a weblapunkra, valamint a Facebook és Instagram oldalainkra. A regisztrált beteg/hozzátartozó kiválasztja azokat a szálláshelyeket, amik távolságban, kapacitásban és felszereltségben leginkább megfelelnek, majd megérdeklődjük, hogy van-e szabad hely a következő hónap végéig vagy egy adott időszakban, amit a szálláskereső kér. A kiválasztott szállással egyeztetünk és jóváhagyást kérünk. Sikeres egyeztetés után létrejön a foglalás és küldünk egy szerződésmintát.

Olvasd el ezeket figyelmesen:
JELENTKEZŐ ŰRLAP

Tudomásul veszem, hogy magyarországi szállás felajánlása esetén INGYEN fogadom a beteget és a vele érkező összes személyt, külföldi szállás esetén pedig vagy INGYEN vagy KEDVEZMÉNNYEL (választás szerint)