A karitatív vendégfogadás viszonylag alacsony költséget jelent a tulaj számára, miközben hihetetlenül értékes dolgot nyújt a betegnek és családjának, és a gyógyulásban is segíthet. Legyen a Te szállásod is IDŐHÁZ, ahol súlyos betegségben szenvedő felnőttek vagy gyerekek, és hozzátartozóik átmenetileg kikapcsolódhatnak és értékes időt tölthetnek el együtt.

Milyen betegségekről van szó?

Nehezen gyógyítható vagy gyógyíthatatlan krónikus betegek 3 csoportja:
❶ 3. és 4. stádiumú daganatos betegek
❷ SM / SMA / ALS / ALL betegek
❸ DMD (Duchenne-féle gyermekkori izomelhalás) betegek

Milyen szállásokat keresünk?

Magyarországi vagy külföldi hétvégi házak, üdülők, nyaralók, vengégházak, panziók, hotelek. Minél privátabb a szállás, annál jobb. Lehet olyan ingatlan is, ami nincs kiadva fizető vendégek számára, csak a tulaj használja pl. hétvégén vagy nyáron, de az év nagy részében üresen áll.

Milyen szállások nem felelnek meg?

Ahol a tulaj is ott lakik egy légtérben, vagy meg kell osztani a szobákat idegenekkel, valamint last minute vendégfogadás sem alkalmas.

Mik az elvárások?

Magyarországi szállás esetén a karitatív vendégfogadás csak INGYENES lehet a beteg és minden személy számára, aki vele megy. Külföldi szállás lehet INGYENES vagy KEDVEZMÉNYES. A szállásdonoroktól évente 1 alkalmat várunk el 2 – 6 éjszakára. Nagyra értékeljük, ha valaki évente több alkalommal tud szállást biztosítani, vagy hosszabb időre. Az egész együttmûködés rugalmas, és a szállásadó szabja meg a feltételeket!

Ki fizeti az Idegenforgalmi Adót (IFA)?

Hazai INGYENES szállás esetén a szállásadó fizeti az adomány részeként, KEDVEZMÉNYES (külföldi) szállásoknál pedig a vendégek.

Mi a folyamat?

A regisztráció után az ingatlan bekerül az IDŐHÁZ adatbázisába, felkerül a weblapunkra, valamint a Facebook és Instagram oldalainkra. A regisztrált beteg/hozzátartozó kiválasztja azokat a szálláshelyeket, amik távolságban, kapacitásban és felszereltségben leginkább megfelelnek, majd megérdeklődjük, hogy van-e szabad hely a következő hónap végéig vagy egy adott időszakban, amit a szálláskereső kér. A kiválasztott szállással egyeztetünk és jóváhagyást kérünk. Sikeres egyeztetés után létrejön a foglalás és küldünk egy szerződésmintát.

További információk:
Szállás regisztráció:

Tudomásul veszem, hogy magyarországi szállás felajánlása esetén INGYEN fogadom a beteget és a vele érkező összes személyt, külföldi szállás esetén pedig vagy INGYEN vagy KEDVEZMÉNNYEL (választás szerint)