Tudni fogom, hogy kik és mennyien tartózkodnak a szállásomon?

Igen, minden szállásadó kap egy vendéglistát.

Évente hányszor kell szállást biztosítanom?

Évente 1 alkalom az elvárás, de nagyra értékeljük, ha valaki évente többször is szállást tud biztosítani, ha megteheti. Előfordulhat, hogy 1 év alatt egyszer sem kell beteget fogadni.

Hány éjszakát kell felajánlanom?

Min. 2 éjszaka, max. 6 éjszaka az elvárás. Nagyra értékeljük, ha valaki ennél hosszabb időre is tud szállást biztosítani. Arra is van lehetőség, hogy a felajánlott ingyenes éjszakákon felül a vendégek tovább maradhatnak (ha nincs foglalva a szállás) és az extra tartózkodásért normál vagy kedvezményes árat fizetnek (ez a szállásadó döntése)

Mennyire előre kérvényezhetnek szállást a betegek és családtagjaik?

Alapesetben a következő hónap végig keresünk szabad helyeket, kivéve, ha a szálláskereső egy konkrét időszakot kér.

Bármikor törölhetem magam az IDŐHÁZ adatbázisából?

Igen. Az IDŐHÁZ úgy működik, hogy a lehető legrugalmasabb legyen a szállásdonorok számára.

Ágynemű, étkezés, kisállat?

A vendégekkel kell egyeztetni ezzel kapcsolatban foglaláskor.

Ki rakja rendbe a szállást távozáskor?

Az ott tartozkodó vendégeket minden esetben arra kérjük, hogy távozás előtt rakják rendbe az ingatlant. Ha a tulaj teljeskörű és szakszerűbb takarítást szeretne végeztetni valakivel, a költségeket neki kell fedeznie az adomány részeként.

Akadálymentesnek kell lennie a szállásnak?

Nem. Ha a betegnek ilyen követelménye van és a szállás nem alkalmas, akkor erről tudni fog.

Mi a helyzet az ingatlanbiztosítással?

Ha az ingatlan nincs kiadva másoknak, akkor a biztosítás kizárhatja a vendégek által okozott károk fedezetét. Javasoljuk, hogy kérjen tanácsot biztosítójától. Az IDŐHÁZ Általános Szerződési Feltételében a szállástulaj tudomásul veszi, hogy az ingatlan megfelel vendégfogadásra.

Mik az Általános Szerződési Feltételek?

A jelentkezési űrlap kitöltésénél el kell fogadni az IDŐHÁZ Általános Szerződési Feltételeit

Van valamilyen szerződés a szállásadó és a szállásigénylő között?

Igen, a szállásadó részére biztosítunk egy szerződéssablont, amit a tulaj szabadon kiegészíthet, személyre szabhat. A szerződés tartalmáért csak a szállásadó felelős. Az egyetlen követelmény, hogy a hazai szállások esetén INGYENES, a külföldi szállások esetén pedig kiemelten KEDVEZMÉNYES legyen a vendégek fogadása. A sablon itt megtekinthető >

Mivel támogathatom még az IDŐHÁZ munkáját?

Az ingyenes vagy kedvezményes szállás felajánlása hatalmas érdem, és tiszteletreméltó, ha valaki ezt megteheti. Ezen felül nagyra értékeljük, ha a kölcsönös promóció jegyében az IDŐHÁZ valamilyen formában felkerül a szállás weboldalára, közösségi oldalaira (Facebook, Instagram), vagy bárhova, ami szimpatikus lehet a fizető vendégek vagy mások számára is, akik látják, hogy a tulajdonos egy karitatív tevékenységet támogat.