Ki igényelhet szállást?

Nehezen gyógyítható vagy gyógyíthatatlan krónikus betegek 3 csoportja: ❶ daganatos 3. és 4. stádium ❷ SM / SMA / ALS / ALL ❸ DMD (Duchenne-féle izomdisztrófia / gyermekkori izomelhalás). A diagnózist orvosi vagy kórházi dokumentummal kell igazolni. Kérjük csak az regisztráljon, aki a betegség mellett anyagilag sincs könnyű helyzetben. Azokat szeretnénk támogatni, akik a legjobban rászorulnak. Ne vegyük el mások elől a lehetőséget.

Hány személy veheti igénybe a szállást?

A beteg személy plusz családtagok, barátok, hozzátartozók, kisérők. A szállás kapacitása szerint.

Mennyi IDŐHÁZ érhető el?

Jelenleg több, mint 100 szállásdonorunk van. A tulajdonosok általában évente 1-2 alkalommal fogadnak karitatív módon. A KSH adatai szerint körülbelül 200 ezer hétvégi ház, nyaraló, vendégház van Magyarországon, ezért a hálózatunk folyamatosan bővül.

Milyen költségek vannak?

A hazai szállások INGYENESEK, a külföldi szállások INGYENESEK vagy KEDVEZMÉNYESEK. Az utazás és az étkezés költségeit a vendégek fizetik maguknak (bizonyos szállások ingyenes vagy kedvezményes étkezést is biztosítanak)

Távozáskor rendbe kell tenni a szállást?

IGEN. Minden ingatlant tisztán és rendezetten kell elhagyni. Kérjük, hogy a szálláshely és a kert ugyanolyan állapotban legyen, mint eredetileg.

Vinni kell saját ágyneműt?

A szállások többsége biztosít ágyneműt. Erről a szállásadóval kell egyeztetni.

Mennyire előre tudunk szállást kérvényezni?

Alapesetben a következő hónap végéig, de a szálláskereső megadhat egy konkrét időszakot is (januártól decemberig). Csak az önként felajánlott ingatlanokra támaszkodhatunk, ezért nem minden esetben tudunk megfelelő szállást találni.

Hány éjszakát tartózkodhatunk a szálláson?

A tartózkodás időtartama mindig a szállásadótól függ. Min. 2 éjszaka, max. 6 éjszaka, vagy speciális esetben több, ha a tulajdonos többet ajánl fel. Arra is van lehetőség, hogy a felajánlott ingyenes éjszakákon felül a vendégek tovább maradhatnak (ha nincs foglalva a szállás) és az extra tartózkodásért normál vagy kedvezményes árat fizetnek (ezt a szállásadóval kell egyeztetni)

Egész évben kérvényezhető szállás?

IGEN. Az ingatlanok egy részét csak a tulajdonos használja, ezek jobban elérhetők egész évben, más ingatlanok viszont kiadók fizető vendégek számára, ezért ezek elérhetősége limitáltabb. Nyáron, munkaszüneti napokon, hosszú hétvégén nehéz szabad helyet találni. A szállásadók többsége hétköznapokat tud felajánlani a betegek számára.

Milyen gyakran kérvényezhetek szállást?

Akik sikeresen igénybe vették a szolgáltatásunkat, azok egy ideig nem kérvényezhetnek újból. Mivel a szállások száma és elérhetősége korlátozott, ezért mindenkinek lehetőséget szeretnénk adni, és azoknak van prioritása, akik korábban még nem kaptak szállást. Speciális esetben előfordulhat, hogy évente többször tudunk szállást biztosítani, ez viszont csak akkor lehetséges, ha hálózatunk bővül.

Mik az Általános Szerződési Feltételek?

A jelentkezési űrlap kitöltésénél el kell fogadni az IDŐHÁZ Általános Szerződési Feltételeit

Van valamilyen szerződés a szállásadó és a szállásigénylő között?

Igen, az IDŐHÁZ rendelkezik egy szerződéssablonnal, amit elküldünk a szállástulajdonosnak. Ezt a tulaj szabadon kiegészítheti, személyre szabhatja. A szerződés tartalmáért nem vagyunk felelősek. Egyetlen követelményünk, hogy a szállás INGYENES vagy KEDVEZMÉNYES legyen a vendégek számára. A sablon itt megtekinthető >