Ki igényelhet szállást?

Bárki, akinél krónikus betegséget diagnosztizáltak, ami nehezen vagy nem gyógyítható, és legrosszabb esetben akár halálhoz is vezethet. A diagnózist orvosi vagy kórházi dokumentummal kell igazolni.

Hány személy veheti igénybe a szállást?

A beteg felnőtt vagy gyerek plusz családtagok, barátok, hozzátartozók. A szállás kapacitása szerint.

Mennyi IDŐHÁZ érhető el?

Jelenleg több mint 60 szállásdonorunk van az ország különböző pontjain. A tulajdonosok általában évente 1 – 3 alkalmat ajánlanak fel INGYENESEN vagy KEDVEZMÉNNYEL. A KSH adatai szerint körülbelül 200 ezer hétvégi ház, nyaraló, vendégház van Magyarországon, ezért a hálózatunk folyamatosan bővül.

Milyen költségek vannak?

A szállások többsége INGYENES, valamint vannak EZÜST (kb 80-90% kedvezmény) és BRONZ (kb 60-70% kedvezmény) fokozatú szállásdonorok. Az utazás és az étkezés költségeit a vendégek fizetik maguknak (bizonyos szállások ingyenes vagy kedvezményes étkezést is biztosíthatnak speciális esetben)

Távozáskor rendbe kell tenni a szállást?

IGEN. Minden ingatlant gondosan kell használni, távozáskor tisztán és rendezetten kell elhagyni. Kérjük, hogy a ház és a kert ugyanolyan állapotban legyen, mint eredetileg.

Vinni kell saját ágyneműt?

Vannak olyan szállások, ahol biztosítanak ágyneműt, mások viszont nem. Erről a szállásadóval kell egyeztetni.

Mennyire előre tudunk szállást kérvényezni?

Alapesetben a következő hónap végéig keresünk szabad helyeket, de a szálláskereső megadhat egy konkrét időszakot is egész évben (januártól decemberig). Csak az önként felajánlott ingatlanokra támaszkodhatunk, ezért nem minden esetben tudunk megfelelő szállást találni.

Hány éjszakát tartózkodhatunk a szálláson?

Min. 2 éjszaka, max. 6 éjszaka, vagy speciális esetben több, ha a tulajdonos többet ajánlott fel. A tartózkodás időtartama mindig a szállásadótól függ.

Egész évben kérvényezhető szállás?

IGEN, egész évben kérhető. Az ingatlanok egy részét csak a tulajdonos használja, ezek jobban elérhetők egész évben, más ingatlanok viszont kiadók fizető vendégek számára, ezért ezek elérhetősége limitáltabb. Nyáron, munkaszüneti napokon, hosszú hétvégén, ünnepek alatt nehéz szabad helyet találni. A szállásadók többsége hétköznapokat tud felajánlani betegek számára.

Milyen gyakran kérvényezhetek szállást?

Akik sikeresen igénybe vették a szolgáltatásunkat, azok egy ideig nem kérvényezhetnek újból. Mivel a szállások száma és elérhetősége korlátozott, ezért mindenkinek lehetőséget szeretnénk adni, és azoknak van prioritása, akik korábban még nem kaptak szállást. Speciális esetben előfordulhat, hogy évente többször tudunk szállást biztosítani, ez viszont csak akkor lehetséges, ha hálózatunk bővül.

Mik az Általános Szerződési Feltételek?

A jelentkezési űrlap kitöltésénél el kell fogadni az IDŐHÁZ Általános Szerződési Feltételeit

Van valamilyen szerződés a szállásadó és a szállásigénylő között?

Igen, az IDŐHÁZ rendelkezik egy szerződéssablonnal, amit elküldünk a szállástulajdonosnak. Ezt a tulaj szabadon kiegészítheti, személyre szabhatja. A szerződés tartalmáért nem vagyunk felelősek. Egyetlen követelményünk, hogy a szállás INGYEN vagy KEDVEZMÉNYES legyen a vendégek számára. A sablon itt megtekinthető >